Brand- en luchtreiniging

Ozon & Lucht  

Ozon een sterk oxiderend gas dat enorme desinfecterende en zuiverende eigenschappen bezit, en zeer goed toegepast kan worden voor het zuiveren, geur verwijderen en desinfecteren van de lucht in ruimten.

Ozon en de verbinding met de omgevingslucht
Ozon O³ zal ozon zeer snel terug vallen naar de oorspronkelijke vorm van zuurstof ( 2 zuurstofatomen) zodra een ozonmolecuul in kontact komt met iets oxideerbaars zal het extra zuurstof molecuul direct naar deze stof overgaan want het molecuul wil zich zo snel mogelijk binden en zal daarbij, om het maar simpel te zeggen, met alles waar het zich maar aan kan binden genoegen nemen. Dit binden noemen we oxideren (een vorm van verbranden) Dit oxideren (verbranden) kan met allerlei soorten stoffen plaatsvinden, zichtbare en onzichtbare stoffen, zoals virussen, schimmels, bacteriën en alle soorten micro-organismen. ‘ Doordat het extra zuurstof atoom zich bindt aan de te oxideren stof blijft van het oorspronkelijke ozon molecuul niets anders over dan pure zuurstof. Ozon is een van de sterkste oxiderende middelen welke bestaan om in de lucht opgeloste stoffen te verbranden (oxideren). Het is tevens een zeer sterkt desinfecterend middel. Zoals in het begin al is gesteld is de toepasbaarheid van ozon erg groot, als gebruik ter ontsmetting in de voedingsmiddelen sector in de papier en textielindustrie, en luchtbehandeling in bv grote warenhuizen of winkelcentra, in ziekenhuizen , ozon is uiterst milieu vriendelijk omdat er slechts pure zuurstof over blijft en geen andere (schadelijke) rest of bijproducten is ozon de schoonste vorm van oxideren en desinfecteren.

Ozon Inzetbaar voor

• Luchtreiniging: Ozon met de sterke oxiderende werking is uitermatie geschikt voor de reiniging van de omgevingslucht, Let op dit is alleen aan te bevelen in lage toegestane concentraties of als er zich geen mensen of dieren in de te behandelen ruimte aanwezig zijn.

• Desinfecteren van groenten en fruit: Door de behandeling van groenten en fruit door ozon zal deze worden gedesinfecteerd en gedurende ruime tijd langer houdbaar zijn.

• Stank en geur verwijdering na brand of waterschade: De geur en of eventuele stankoverlast na brand, rook of wateroverlast zijn alleen te verwijderen met een ozongenerator, Content Cleaning is een gespecialiseerd bedrijf ter bestrijding van deze overlast voor vragen en of een ozon schock behandeling in de regio Twente kan u vrijblijvend contact met ons opnemen.

• Verwijderen van rook, tabaks geuren, kooklucht en of onaangename muffe geuren: In de Horeca, café, zalen, fitness en wellnesscentra zijn er vaak muffe geuren aanwezig door menselijke inspanning de lucht in deze ruimtes, kan snel met ozon weer gereinigd worden

• Geurverwijdering in auto, boot, caravan vakantie woning: Met ozon kan men 98% van alle geur problemen in auto, boot, caravan, kampeerauto of vakantie woning verhelpen zeker in een auto is het prettig als eens alle geuren worden verwijderd en het interieur weer als nieuw ruikt.

Geur neutralisatie bij huisdieren: De geur van huisdieren kan wel eens penetrant zijn, met een ozon behandeling is de omgevingslucht weer zo fris als in de bossen.

Ozon wordt tevens ingezet bij

• Doding schimmels, bacteriën en virussen in de lucht en de gehele ruimte;

• Verlenging van bewaring van groente, fruit, vis en vlees;

• Bestrijding van ongewenste geuren;

• Ethyleen afbraak in opslagruimtes;

• Ontsmetting werkruimtes;

• Desinfectie van oppervlaktes die in contact komen met voedsel;

• Verwijderen van sporen van gisten uit lucht (belangrijk wanneer voedsel ingepakt wordt.